こんな焼き芋食べてみたいinベトナム
焼き芋を焼くアオザイ姿の女性↑(2012年10月11日、ダラット、ベトナム) 今は、2012年10月11日。 ベトナムの南部に位置するダラットにいます。 標高が1,500m近くあるので、日中は暑いものの過ごしやすい気候です。 どこからともなく焼き芋の匂いがしてきます。 匂いの方角へ導かれて行ってみます。 何と、アオザイに身を包まれた女性が、焼き芋を焼いています。 何とも優雅な雰囲気に包まれています。 こんな焼き芋食べてみたいと思いませんか?【Bon appétit !】 さつま芋 In Japan, boiled sweet potato is the most common way to eat it at home. Also, the use in vegetable tempura is common. Daigaku-imo is a baked sweet potato dessert. Because it is sweet and starchy, it is used in imo-kinton and some other wagashi (Japanese sweets), such as ofukuimo. Shōchū, a Japanese spirit normally made from the fermentation of rice, can also be made from sweet potato, in which case it is called imo-jōchū. Imo-gohan, sweet potato cooked with rice, is popular in Guangdong(広東), Taiwan and Japan. It is also served in nimono or nitsuke, boiled and typically flavored with soy sauce, mirin and dashi.焼き芋を手軽に楽しむ↓ 【全品ポイント5倍】 魔法の焼き芋鍋 【合計7000円以上で送料無料】価格:1,780円(税込、送料別)専用自然石増量!長いおイモも折らずに焼けます。本格的!【日本製】石焼き芋鍋 「いも太郎」(...価格:3,830円(税込、送料別)