魚料理2題 in タンザニア
魚料理↑↓(2018年3月、ダルエスサラーム、タンザニア)写真は、「ご飯魚」と注文して出てきた料理です。どちらもご飯に輪切りにした魚の料理です。煮豆、炒めた野菜、茹でたオクラやナスが付いてきます。下の写真の魚にはココナッツの入ったスープシチューがかかっています。【Bon appétit !】 Regions in Tanzania's mainland have their own unique foods. Some typical mainland Tanzanian foods include wali (rice), ugali (maize porridge), chapati (a kind of bread), nyama choma (grilled meat), mshikaki (marinated beef), samaki (fish), pilau, biriyani, and ndizi-nyama (plantains with meat). Vegetables commonly used in Tanzania include bamia (okra), mchicha (a kind of spinach), njegere (green peas), maharage (beans), and kisamvu (cassava leaves).(https://en.wikipedia.org/wiki/Culture_of_Tanzania)