ラオスの朝食はおかゆにするかベトナム風蒸し春巻きにするか悩みます(写真で綴るラオスその124)
写真は2007-2009年に撮ったものです。 私のビエンチャンでの朝は、お粥屋さんでお粥(カオピヤックカオ)を食べることから始まります。時々、ベトナム風蒸し春巻き(バングアン)なども食べました。 バングアンは、糯米粉を溶いて火にかけ、湯葉のように汲み上げた薄い皮に野菜やひき肉を入れて巻きます。甘いたれをつけて食べます。(続く)【Bon appétit !】 Khao piak khao is a thick Laotian rice soup that is traditionally served for breakfast. The base of the soup is made with chicken stock and various chicken parts (either thighs, bone-in breasts, or wings), but other versions use pork instead. The broth is seasoned with galangal, lemongrass, and kaffir lime leaves, but most eateries also offer condiments and flavorings such as fish sauce, chili sauce, and sugar. Garnished(付け合わせる)with chopped scallions, fried garlic slices, and coriander leaves, the soup is served hot and makes for an affordable and filling breakfast.(https://www.tasteatlas.com/most-popular-breakfasts-in-laos)