ラオスの家庭料理(写真で綴るラオスその35)
家庭料理 in Laos↑(2007年5月12日、ボリカムサイ県、ラオス) 知人のラオス人の弟の奥さんの実家へお邪魔しました。夕食を出してくれました。 写真はその時の夕食です。焼き魚は、メコン川で養殖したテラピアです。スープはナマズのようです。青パパイヤサラダ(タムマックフン)、そうめんの様な麺(カオプン)、豚皮の素揚げ、焼いた水牛皮。キャベツは、ハーブや生インゲン、ピーナッツなどを挟んで魚醤ベースのたれに付けて食べてもいいですが、多くの人は、カオプンにこれらをトッピングして食べます。(続く)【Bon appétit !】 Khao poon is a type of comfort food in Laos, consisting of rice vermicelli noodles in a spicy soup. The long-simmered soup is made of pounded meat (chicken, fish, or pork), fish sauce, garlic, shallots, chillies, lime leaves, galangal, and perilla(シソ)leaves. You also get an assortment of toppings such as shredded cabbage, shallots, spring onion, coriander, mint leaves and string beans.(https://jp.hotels.com/go/laos/great-laotian-dishes)