本場インドのチキンカレー
何年も前に、インドからいらした友人に教えていただいた彼の家直伝のチキンカレー。昨日は暑かったので急に思い立ち、久しぶりに作りました。Ingredients: 1kg chicken meat without bones 200g butter 3tbs ginger paste 3tbs garlic paste 500g tomato paste salt 1tbs ginger 8 green chillies 5tbs cashew nut paste 2-3 dried red chillies 1tbs fennel 1tbs corianderPreparation: Cut chicken into small pieces. Chop the chillies and ginger.Recipe: Melt half the butter in the pan and add tomato paste, ginger paste, and garlic paste. Cook for 15 minutes. Add salt. Malt remaining butter and add chicken, chopped ginger and green chillies and cook for 10 minutes. Add cashew nut paste and red chillies and cook for 5 minutes. Add tomato mix and cook for 10 minutes over low flame. Add fennel and coriander. Remove to a bowl and serve with rice.今回は急に作ろうと思ったので、家にある材料だけでアレンジしました。グリーンチリは無し。ニンニクと生姜はチューブのおろしタイプを使いました。トマトペーストの代わりにホールトマトの缶詰、カシューナッツペーストは塩味がついている『つまみ』のカシューナッツを細かく砕き、(大奮発でそのままのカシューナッツも入れました)香辛料はフェンネル、コリアンダーの他にガラムマサラとクミンも少し加えます。このカレーは我が家に遊びに来てくれる主人のお友達にも大好評です。唐辛子とニンニクを控えめにすればそれほど辛くはありません。(Hotがお好きな方はもちろん、たっぷりと唐辛子を入れてください♪)タコサラダ(真だこ、じゃがいも、トマト、きゅうり、玉ねぎ、茹でキャベツ、ひよこ豆、青えんどう、赤インゲン豆、生バジル)これであなたもインド人