和酒まん月や(神戸)にて
昨日(土曜日)の夜は、実家で母親・弟夫婦とおでん。その後、友人と飲むため、JR神戸駅で8時に待ち合わせ。目的の店が満席だったので、駅近くのBARで連絡を待ちながら、まずはビールで乾杯。20分ほどで店から連絡が来ました。I ate a Japanese hotchpotch with my mother, my younger brother, and his wife last Saturday. After supper, I went to Kobe to drink with my friend. We waited for a call from a bar, drinking beer at an another bar near the Kobe station. The call from the bar came about 20 minutes later. 小洒落た店内は結構賑わっていました。まずは店のオススメで生牡蠣。Mangetsu-ya in Kobe is a cool Japanese bar. At first, we ate raw oysters. 白子ポン酢。まんま生玉子の味がしました。Raw milt of cod with juice pressed from a bitter orange.This tastes like raw egg. 豪勢な刺身盛り。車エビのプリプリ感が最高です。Assorted sliced raw fish. Prawns are nice and crunchy. 天婦羅盛り合わせ。Assorted tempura 酒は十四代(山形)と磯自慢(静岡)を交互にいただきました。店を出たのは1時頃で、その後は別のBARでまったり三次会。結局タクシーで家に着いたのは深夜3時でした。We drunk Juyondai (from Yamagata) and Isojiman (from Shizuoka). We left Mangetsu-ya around 25:00 and drank at another bar in Kobe. I went back home by taxi around 27:00.