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Oct 20, 2005
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カテゴリ:納豆
Have you ever eaten Tempeh, Indonesian fermented soybeans?
---- No, I haven't.

I heard from a friend of mine the other day
that you can get it at most of supermarkets lately.
I didn't know that.
They say it is popular now because it is introduced on TV and books.
I didn't know that, either.
(Like Natto, it makes the blood flow more smoothly
and is good for health.)

As a nattolover, I must try it, mustn't I? lol
So I bought some today!!
I will write about what it is like after I eat it.


Knowledge (according to the web sites):
*Natto is made by Natto bacteria. sticky and smelly
(sticky and delicious in my words)
*Tempeh is made by Tempeh bacteria. not sticky and not smelly.





テンペ(インドネシアの納豆)って食べたことありますか? 
  ---僕はないです。

友達から聞いたんだけど、今スーパーで手に入るんだって。
知らなかったよ~。
最近は、テレビや本で紹介されて、人気があるらしいね。
それもしらなかったよ~。
(納豆みたいに、血液さらさら効果があるらしいね)

こりゃ、nattoloverとして、食べないわけにいかないよね。(笑)
で、きょう買っちゃった!!
食べたらまた、レポートするね。


知っ得(ネットから仕入れた情報)
★納豆は納豆菌で作る。ねばねばでにおいがある
(僕のことばでは、ねばねばで香りが良い)
★テンペは、テンペ菌で作る。ねばねばがなく、におわない。








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Last updated  Oct 22, 2005 09:44:35 AM
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