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テーマ:食べ物あれこれ(50350)
カテゴリ:納豆
I found a new kind of fermented soybeans at a supermarket.
It is called “Kanso-Natto" or dried Natto. Have you heard of it and tried it? What is Kanso-Natto? ◎How to be made: After adding some salt to Natto, they get it coated with roasted barley flour and then dry it. ◎Recommended way to eat it: 1. Eating it with sake or beer 2. Ochazuke (Rice with Kanso-natto on, soaked with Japanese tea) ◎Impression: It smelled just the same as ordinary Natto but it is stronger. For those who like Natto, it smells great. But I guess people who hate Natto might feel like in hell when smelling it. I ate it in both ways. As recommended, it surely went well with beer and sake. The beans are harder than ordinary Natto. Ochazuke was very good as well. The beans didn't become softer than I had expected after pouring Japanese tea. And I added some salt because the taste was not enough in spite of the salted beans. Caution: For people with weak teeth, be careful with the hard beans. ◎Conclusion: I recommend all the nattolovers in the world to try it. I am sure you will like it. スーパーで新しいタイプの納豆を見つけました。 その名は、乾燥納豆。 聞いたことや食べたことありますか? 乾燥納豆の製造方法: 納豆に塩味をつけ、まわりに、麦焦がし(大麦を炒って粉にしたもの) をまぶして乾燥させただけのものです。 乾燥納豆の食べ方: 1. そのまま、ビールや酒のつまみに 2. お茶漬けにする 普通の納豆と同じにおいだが、強烈。 納豆好きには、いいにおいだが、嫌いな人にしてみたら、 もう地獄のようなにおいでしょう。(笑) 僕は、両方の食べ方を試しました。 確かにお酒やビールにあいますね。 豆は、普通の納豆と比べるとけっこう硬いです。 お茶漬けも美味かったですよ。 お茶をかけるからもっとやわらかくなるかと思ったけど、思ったほどならなかった。 それと、乾燥納豆の塩味がもっとでてくるかと思ったけど、 でなかったので、塩を少し入れて、味を調えました。 注意:歯の弱い方は、豆が固いので注意しましょう。 まとめ:世界中の納豆ファンの皆様に、お勧めします。うまいです。 お気に入りの記事を「いいね!」で応援しよう
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