020645 ランダム
 HOME | DIARY | PROFILE 【フォローする】 【ログイン】

natto's blog

natto's blog

【毎日開催】
15記事にいいね!で1ポイント
10秒滞在
いいね! --/--
おめでとうございます!
ミッションを達成しました。
※「ポイントを獲得する」ボタンを押すと広告が表示されます。
x

PR

Calendar

Keyword Search

▼キーワード検索

Profile

nattovillage

nattovillage

Favorite Blog

I'll be there for y… ☆リエコ☆さん
▼atlon▼香港も日本も… ▼atlon▼さん
夢売り商人の工房部屋 アジアの物売りさん
Aidee:あいでぃーの… aideeさん
印度亜裏ページなのだ やだもん815さん

Comments

ミナha@ Re[1]:宮古島から(01/27) これからもよろしく~です。-。- 訂正…
ミナha@ Re:宮古島から(01/27) 久しぶりです。私も埼玉県人です。^^ …
☆リエコ☆@ nattoloverさんへ♪ nattoloverさん >宮古島から帰ってき…
nattolover@ ☆リエコ☆さんへ 宮古島から帰ってきました。 旅行記は徐…
☆リエコ☆@ Re:宮古島から(01/27) アッ好きな沖縄料理書くの忘れました。 …

Freepage List

Headline News

Nov 10, 2005
XML
カテゴリ:納豆
I found a new kind of fermented soybeans at a supermarket.
It is called “Kanso-Natto" or dried Natto.
Have you heard of it and tried it?


dried natto1


What is Kanso-Natto?

How to be made:
After adding some salt to Natto,
they get it coated with roasted barley flour and then dry it.

Recommended way to eat it:
1. Eating it with sake or beer
2. Ochazuke (Rice with Kanso-natto on, soaked with Japanese tea)


Impression:
It smelled just the same as ordinary Natto but it is stronger.
For those who like Natto, it smells great.
But I guess people who hate Natto might feel like in hell when smelling it.

I ate it in both ways.
As recommended, it surely went well with beer and sake.
The beans are harder than ordinary Natto.

Ochazuke was very good as well.
The beans didn't become softer than I had expected
after pouring Japanese tea.
And I added some salt because the taste was not enough
in spite of the salted beans.


Caution: For people with weak teeth, be careful with the hard beans.


Conclusion:
I recommend all the nattolovers in the world to try it.
I am sure you will like it.

dried natto2

スーパーで新しいタイプの納豆を見つけました。
その名は、乾燥納豆。 聞いたことや食べたことありますか?


乾燥納豆の製造方法
 納豆に塩味をつけ、まわりに、麦焦がし(大麦を炒って粉にしたもの)
をまぶして乾燥させただけのものです。

乾燥納豆の食べ方
1. そのまま、ビールや酒のつまみに
2. お茶漬けにする



普通の納豆と同じにおいだが、強烈。
納豆好きには、いいにおいだが、嫌いな人にしてみたら、
もう地獄のようなにおいでしょう。(笑)

僕は、両方の食べ方を試しました。
確かにお酒やビールにあいますね。
豆は、普通の納豆と比べるとけっこう硬いです。

お茶漬けも美味かったですよ。
お茶をかけるからもっとやわらかくなるかと思ったけど、思ったほどならなかった。
それと、乾燥納豆の塩味がもっとでてくるかと思ったけど、
でなかったので、塩を少し入れて、味を調えました。


注意:歯の弱い方は、豆が固いので注意しましょう。


まとめ:世界中の納豆ファンの皆様に、お勧めします。うまいです。











お気に入りの記事を「いいね!」で応援しよう

Last updated  Nov 11, 2005 12:21:26 AM
コメント(8) | コメントを書く
[納豆] カテゴリの最新記事



© Rakuten Group, Inc.
X