テーマ:英語のお勉強日記(8041)
カテゴリ:料理・グルメ
さあ、今日は雨だから、菜園の仕事予定がキャンセルです。
日記リンクさせて頂いている、イギリスのPeteさんの今日の日記を読んだら、グレイビーが滴るような、食事になるパイが食べたくてたまらなくなってしまいました。(この表現、もう10回は使ってますね。わたくし。) レシピ、デリア・スミスの料理本でこれから見てみます。 では、 また、後ほど。 -------------- Delia Smith の Winter Collection を見たのですが、ステーキアンドキドニープディングは出ているものの、私が探しているようなレシピは見当たりません。 プディングというと、蒸す料理なので、ちょっとイメージが違います。 で、「英国おいしい物語」ジェイン・ベストクック著に出ていたステーキアンドキドニーパイのレシピを参考にすることにしました。 小麦粉200グラム バター50グラム ショートニング50グラム 冷水50cc 塩少々 を、今、スコーンをラブインする要領でひとまとめにし、ビニールに入れてから捏ねて、冷蔵庫に寝かしてきました。 次は、中身だあ。 イメージとしては、肉汁たっぶりのシチューが入っている感じかな。 ジェインさんのレシピでは、牛肉とレバーと玉ねぎとマッシュルームを黒ビールで炒め煮にして、パイ皮をかぶせて1時間以上焼いています。 冷凍室にある材料で何とかなるかな。 お昼に間に合うか。 ------------------------ お昼に間に合いました。冷凍室には豚挽き肉と鳥モモ肉しかなかったので、ジャガイモ、玉ねぎ、なすを炒めて白ワインをかけて煮詰め、大塚食品のレトルト 香り立つハヤシを一袋入れて、中身といたしました。 テレビ大阪で藤原竜也がイギリスを訪れる番組をやっていたので、ノッティングヒルやストラットフォードの景色を見ながら食べました。 シェイクスピアが眠る教会も出てきたので、Peteさんの家も近いのだろうなあと思いました。 Today it is raining, so I can not do my work I planned yesterday in my allotment. I read PorcupinePete san's today's diary. And I realized how eagerly I want to eat British style savoury pies. (I often become serious condition in which I can not help thinking something spicial to eat.) I will look for the recipe in the book by Delia Smith. See you later. -------------- I looked at "Winter Collection" by Delia Smith. Steak and kidney pudding is in it. But pudding means to steam. That is not what I want to eat. I looked for the recipe of steak and kidney pie in another book "A Taste of Britain" by Jane Best Cooke. flour 200gram butter 50gram shortning50gram cold water 50cc a pinch of salt I rubbed all in , neaded in the plastic bag, and put it in the fridge. Next, the filling! I imagine the filling is juicy meaty stew. Mrs. cooke fries beef, kidney, onion, mushrooms with stout beer. Then cover it with the crust and bake 1 hour and longer. I am going to arrange this recipe because I don't have much ingredient in my freezer and fridge. If I cook quicly , we can eat the pie for lunch. ------------------------ We had it for lunch. I had only minced pork and chiken thigh in the freezer, so I used potatoes, onions and an aubergine. I stewed them with white wine, and add instant beef hash. We ate it watching television. The program was coincidently about Britain. Japanese young Shakespeare actor Tatsuya Fujiwara was visiting Notting Hill, Stratford upon Avon , etc. The church which has Shakespeare's grave was introduced. I thought Pete san's house must be near. お気に入りの記事を「いいね!」で応援しよう
[料理・グルメ] カテゴリの最新記事
|
|