コリアンダーで重金属デトックス
何年か前になりますが、友人が脳内に溜まった「重金属」のせいで、記憶力が減退し、アロマオイルの効能がなかなか覚えられないと悩んでいました。そこで、何気に重金属をデトックスする方法はないかとインターネットで調べていたら、Dr Omuraが発見したというデトックス方法を発見しました。コリアンダーのスープを飲んだ患者さんの重金属値が下がっていたというものです。コリアンダーは、中国パセリともいい、東南アジア圏ではお馴染みのハーブですが、この匂いが苦手なために、東南アジア料理が苦手な人もいます。(ダンゴ虫の匂いがすると言った友人もいました。。。。)興味のある方はこちら(英文)を参考にして下さい。以下は、リンク先に紹介されているコリアンダー・ペストの作り方です。(時間のあるときに翻訳しますね)Cilantro Chelation Pesto4 cloves garlic1/3 cup Brazil nuts (selenium)1/3 cup sunflower seeds (cysteine)1/3 cup pumpkin seeds (zinc, magnesium)2 cups packed fresh cilantro (coriander, Chinese parsley) (vitamin A)2/3 cup flaxseed oil4 tablespoons lemon juice (vitamin C)2 tsp dulse powderSea salt to tasteProcess the cilantro and flaxseed oil in a blender until the coriander is chopped. Add the garlic, nuts and seeds, dulse and lemon juice and mix until the mixture is finely blended into a paste. Add a pinch to sea salt to taste and blend again. Store in dark glass jars if possible. It freezes well, so purchase cilantro in season and fill enough jars to last through the year.Cilantro has been proven to chelate toxic metals from our bodies in a relatively short period of time. Combined with the benefits of the other ingredients, this recipe is a powerful tissue cleanser.Two teaspoons of this pesto daily for three weeks is purportedly enough to increase the urinary excretion of mercury, lead, and aluminum, thus effectively removing these toxic metals from our bodies. We can consider doing this cleanse for three weeks at least once a year. The pesto is delicious on toast, baked potatoes, and pasta.ペストって、日本人にはあまり馴染みがない食べ物ですが、(私も、初めてアメリカで食べた時には、なんじゃコリャと思った)慣れると、なかなかいけます。最近、記憶力が減退しているなーという方、是非試してみて下さい。こちら↓はコリアンダーのサプリメント。